GIZARTEA
Gizarteak ez du nahi gure balioei buruz hitz egitea, horiek erakustea baizik; gure
gaitasunekin bat, gizarte-zeregin eraginkorragoa egiteko aukera dugun jardueretan parte
hartuz.
Arrainei, frutei eta barazkiei buruzko
zentzumen tailerrak aukera praktikoa dira
ikasleei elikagai horien zikloa erakusteko:
i tsasoan harrapatzen di renet ik edo
soroetan biltzen direnetik, gure mahaira
iristen diren arte. Tailer horietan fruta-zuku
egin berriak edo tailerra egiten aritu
direnean ikusi eta ukitu ahal izan dituzten
arrain mota berarekin eginiko arrain-
mokaduak dasta ditzakete ikasleek.
Slow Food Bilbao-Bizkaiak ematen dituen
tailer horietan, gainera, gure elikadura-
ondarea balioesten eta bizitzeko eta
e l i k a t z e k o o h i t u r a k o h o b e t z e n
Mercabilbaok duen eginkizuna zein den
irakasten diete.
Bisitaren ondoren, ikasleek eta irakasleek
bisitari buruz duten iritzia jasotzen da.
Balorazio horiek Mercabilbaora egindako
bisitari eta Slow Foodi buruzko datu
orokorrak ematen dituzte, ez dira datu
kuantitatiboak, haurren iritzi orokorrak
baizik. Dena dela, deigarria da iritzi
horietan erakusten dute asebetetzea;
beraz, esan daiteke azken emaitza oso ona
dela. Irakasleek egindako batez besteko
balorazioa 10etik 9,24koa izan da.
Zentzumen tailerrak
24
Interes-taldeak